Inovație în protocolul de tratament COVID-19:

Inovație în protocolul de tratament COVID-19:

Utilizarea terapiei laterale automate (ALT) ghidata de tomografia cu impedanta electrica (EIT) pentru suport ventilator continuu si individualizat.

În cazul infecției cu noul coronovirus, SARS – Cov2, aparatul respirator este cel mai expus, afectarea acestuia producându-se la toate nivelurile, începând de la căile respiratorii înalte până la caile respiratorii joase, unde virusul produce cele mai grave afectări și generează complicații.

Sistemul de monitorizare pulmonară prin impedanță electrică Enlight 2100 oferă monitorizare continuă, în timp real, cu scopul de a identifica orice modificări incipiente ale ventilației pulmonare, în vederea tratamentului personalizat al fiecărui pacient și a eliminării complicațiilor.

Enlight 2100 oferă imagini despre asincronii și asimetrii, cu procentul de distribuție a ventilației, afișează variația volumului de debit respirator, a impedanței pulmonare la finalul expirației în diferite regiuni de interes, curbe de presiune, debit și volum, precum și parametrii mecanici pulmonari și permite titrarea PEEP pentru identificarea valorilor ideale.

Enlight 2100 este destinat pacienților nou-născuți, pediatrici, adulți, obezi, aflați sub ventilație artificială. Tehnologia EIT este non-invazivă, fără radiații, utilizată pe termen lung, cu precădere la patul pacientului, fiind o soluție optimă pentru secțiile de urgență și terapie intensivă.

Terapia laterală individualizată și precisă permite controlul distribuției ventilației și face posibilă deschiderea plămânilor. Prin schimbarea poziției pacientului (cu ajutorul patului Multicare, echipat cu sistem de înclinare laterală automată) influențăm la timp și eficient mecanica pulmonară regională și globală, optimizând astfel parametrii respiratori.

Monitorizarea în timp real a comportamentului pulmonar regional prin EIT, titrarea PEEP în vederea obținerii valorii optime individualizate și personalizarea poziției corpului prin ALT (Terapie laterală automată – caracteristica patului Multicare-LINET), permit o înțelegere și o aplicare ușoară a unui sistem pentru individualizarea în timp util și optimizarea ventilației mecanice de protecție.

Articole Recente