Multicare. Soluția ideală în lupta cu Covid-19.

Multicare. Soluția ideală în lupta cu Covid-19.

Patul Multicare pentru terapie intensiva este solutia ideala în lupta cu COVID-19.

Multicare folosește tehnologii inovatoare pentru a crea o combinație ideală de beneficii clinice pentru pacienți. Cea mai importantă funcție în lupta cu Covid-19 este funcția individualizată și precisă de Terapie Laterală Automată (ALT) care permite controlul distribuției ventilației, făcând astfel posibilă deschiderea plămânilor și menținerea unui nivel optim al PEEP.  Această funcție, împreună cu Monitorizarea EIT oferă suportul continuu și individualizat în ventilația mecanică a pacienților.

STUDIU

Utilizarea Terapiei Laterale Automate (ALT) ghidată de Tomografia cu Impedanță Electrică (EIT) Pentru suportul continuu și individualizat în Ventilația Mecanică​

Efectele fiziologice și clinice ale poziției de decubit ventral (prone postion) în sindromul de detresă respiratorie acută (SDRA) sunt studiate de mulți ani. În 2013 s-a demonstrat că inițierea timpurie a sesiunilor prelungite de poziționare a pacientului în poziția de decubit ventral a scăzut semnificativ mortalitatea pacienților cu SDRA. În prezent, poziția de decubit ventral a devenit din ce în ce mai recomandată la pacienții cu SDRA.

Efectele poziției laterale la pacient, o altă modalitate potențial benefică de poziționare a pacientului, rămân în mare parte necunoscute. Rotația pacientului este utilizată în general pentru prevenirea leziunilor de decubit, igiena căilor respiratorii și pulmonare. Unele date sugerează că rotația pacientului poate fi utilizată și ca strategie de prevenire a pneumoniei asociate ventilației mecanice. În prezent, există o nevoie acută pentru înțelegerea efectelor pulmonare și cardio-vasculare produse de înclinarea laterală.

După șapte ani de cercetări cuprinzătoare asupra efectelor modificării mecanicii pulmonare regionale în diferite poziții ale corpului, ne-ar plăcea să împărtășim noile descoperiri și să deschidem o platforma de discuții despre individualizarea continuă în terapia de ventilație mecanică având la bază repoziționarea pacientului, ghidată de monitorizare personalizată, în timp real, prin Tomografie cu impedanță electrică (EIT).

Nivelul optim al PEEP, un parametru cheie în ventilația mecanică globală, este un factor decisiv pentru a menține plămânul bolnav deschis. Dar bolile simetrice ale plămânilor sunt mai puțin frecvente decât cele asimetrice. În consecință, aplicarea parametrilor de ventilație mecanică globală, cum ar fi PEEP, la plămâni ce prezintă mecanică regională diferită, poate duce la complicații critice și la un suport de ventilație mecanică mai puțin protector și eficient.

Monitorizarea continuă a pletismogramei pulmonare globale

Monitorizarea continuă a pletismografiei pulmonare globale, respectiv pentru plămânul stâng/drept (ventilație – timp) prin EIT afișează distribuțiile regionale (L/R) ale Volumului Curent (VT – Tidal) și ale Capacității reziduale funcţionale (CRF). Prin schimbarea poziției pacientului (de exemplu, cu ajutorul patului LINET Multicare care este echipat cu sistem de înclinare laterală) putem influența în timp util și eficient mecanica pulmonară regională și, în consecință, putem optimiza VT și CRF regionale (plămânul stâng și drept).

 

MONITORIZARE EIT

Monitorizarea EIT arată cu precizie, în timp real, creșterea pulmonară regională a ventilației în plămânul dependent (Ldep↑VT) și creșterea volumului de aer (CRF) în plămânul nedependent (Ln-dep↑CRF). Aceste efecte benefice regionale/ selective, în combinație cu un nivel adecvat de PEEP, permit o recrutare blândă, sigură și simultană a unităților pulmonare nedependente, precum și o reducere a supradistensiunii în cele dependente.

concluzie

Monitorizarea în timp real a comportamentului pulmonar regional prin EIT, titrarea unui PEEP optim și personalizarea poziției corpului prin ALT (Terapie laterală automată – caracteristica patului LINET Multicare), permit o înțelegere și o aplicare ușoară a unui sistem cu buclă închisă pentru individualizarea în timp util și optimizarea ventilației mecanice de protecție.

Articole Recente