• Acasa
  • Noutăți
  • Paturi și saltele pentru prevenirea și tratarea escarelor de decubit

Paturi și saltele pentru prevenirea și tratarea escarelor de decubit

Paturi și saltele pentru prevenirea și tratarea escarelor de decubit

Ce sunt escarele de decubit și cum prevenim apariția lor

Escarele de decubit sau ulcerele de presiune pot fi o complicație costisitoare atât pentru pacient, cât și pentru spital fiind, a doua cauză iatrogenă de deces, după reacțiile adverse la medicamente.

Escarele de decubit sunt dureroase pentru pacienți, vindecarea acestora fiind greoaie, fiind nevoie de la o săptămână până la câteva luni, în funcție de gravitate, și poate extinde spitalizarea pacientului.

În unele cazuri severe, escarele de decubit pot duce la septicemie, condiție care pune viața pacientului în pericol, în alte cazuri pacienții pot dezvolta osteomielită (infecție osoasă), ceea ce necesită administrarea de antibiotice intravenoase pe termen lung și, de asemenea, costisitoare.

Escarele de decubit în stadiul III sau  IV pot necesita debridare chirurgicală sau grefe de lambou muscular pentru a ajuta la închiderea plăgii, intervențiile chirurgicale fiind costisitoare pentru unitate dacă sunt dobândite în spital.

Odată ce un ulcer de presiune se vindecă, există încă potențial de reapariție la locul rănilor datorită rezistenței scăzute la tracțiune a țesutului.

Cauza escarelelor de decubit

Un pacient imobilizat la pat din cauza unei boli sau a unei vătămări corporale prezintă un risc ridicat de a dezvolta escare de decubit, deoarece acesta nu își poate muta greutatea corporală prin rotirea în pat sau deplasarea pe un scaun. Presiunea asupra proeminențelor osoase, cum ar fi șolduri, fese, sacru sau călcâie, poate provoca forfecare și frecare. Umiditatea din transpirație, incontinența urinară sau fecală poate contribui, de asemenea, la formarea escarelor de decubit.

Conform National and European Pressure Ulcer Advisory Panels, dermatita asociată cu incontinența (IAD) diferă de escarele de decubit, însă aceste condiții coexistă adesea. Persoanele cu incontinență fecală au șanse de 22 de ori mai mari să dezvolte escare de decubit. Alimentația slabă, fluxul sanguin redus din cauza bolilor circulatorii, pierderea senzației la nivelul extremităților din cauza diabetului și a altor boli, tulburări cognitive, restricții, medicamente, hidratare și bătrânețe pot fi, de asemenea, factori de risc semnificativi.

Prevenția este cheia

Prevenția este cheia în reducerea riscului de dezvoltare a escarelor de decubit. Un pacient care este limitat la un pat sau un scaun trebuie repoziționat cel puțin o dată la două ore pentru a reduce sarcina mecanică precum și integrat în programele de îngrijire a pielii,  acestea fiind, de asemenea, un factor important în prevenirea escarelor de decubit.

Soluții în prevenirea și tratarea escarelor de decubit cu ajutorul paturilor de spital inteligente

Funcțiile inteligente ale paturilor pentru asistența personalului medical în schimbarea poziției și rotirea pacienților

Puteți alege dintr-o gamă variată de paturi special concepute pentru a acoperi toate funcțiile necesare în prevenirea si tratarea escarelor de decubit. Pe lângă acestea, se recomandă utilizarea pernelor de susținere a pozițiilor și cearșafurilor de tip  ”slide” care fac pacientul să alunece cu ușurință de pe o parte pe alta, fără prea mult efort din partea asistentelor.  Acestea, împreună cu evaluarea frecventă a aspectului pielii, va ajuta la determinarea programului de poziționare a pacientului.

Asistența în poziționarea pacientului cu ajutorul funcțiilor inteligente ale paturilor de ultimă generație cum este patul Elganza 5, va face ca programul de îngrijire să fie mai eficient și cu mai puțin disconfort pentru pacient.

Previous
Next

Reducerea presiunii prin utilizarea de saltele speciale pentru prevenirea și tratarea escarelor de decubit

Pentru prevenirea și tratarea escarelor de decubit este foarte importantă și utilizarea unei saltele speciale de redistribuire a presiunii.

Utilizarea unei saltele speciale nu anulează necesitatea de rotire sau repoziționare a pacientului. Puteți alege dintr-o gamă variată de saltele din portofoliul nostru, incluzând saltele din spumă și gel, saltele cu suprafețe hibride, precum și saltele cu sistem de alternare a presiunii cu celule de aer cum este salteaua Air2Care.

Previous
Next

Gestionarea microclimatului - controlul umidității și umezelii

Echipele de îngrijire a pielii pot ajuta la dezvoltarea protocoalelor de prevenire a escarelor de decubit (ulcerelor de presiune) și, de asemenea, pot utiliza un regim structurat de îngrijire a pielii pentru pacienții incontinenți. Utilizarea managementului microclimatului (salteaua Symbioso) pentru a preveni și trata IAD (dermatită indusă de incontinență), deoarece pielea umedă prezintă un risc mai mare de forfecare și poate provoca dezvoltarea bacteriilor, joacă un rol important în prevenirea și tratarea escarelor de decubit.

Portofoliul nostru de produse conține o gamă completă de paturi și saltele cu funcții special dedicate prevenției și tratamentului escarelor de decubit.
Articole Recente